På arkipelagens huvudö Vinga gör vi ofta strandhugg för lunch, sol och bad. Kanske ett besök i den 46 meter höga fyren med utsikt över hela skärgården.

Dessa dykplatser är endast en bråkdel av de många fina dykplatser som vi har att erbjuda. Bland annat så finns det mer än 200 kända skeppsförlisningar i Göteborgs skärgård kvar att upptäcka.

 

... tar dig snabbt och bekvämt ut till:

 

Trubaduren

Sista utposten innan Danmark. Trubaduren är en fyr som har sitt fundament på en bergstopp på 20 meters djup. Sikten är ofta väldigt bra. I juni finns det god chans att se pigghaj och mellan December och Midsommar så är det så gott som havskatts-garanti.

Marina af hönö

Ett riktigt "Kalle anka" vrak på 19-29 meters djup vid Klåveskär strax sydost om Vinga. Vraket en 35m lång trålare i stål som sjönk i November 2006. Alla vrakdykares våta dröm.

Vinga Midsommarviken

En mycket uppskattad dykplats som passar bra både för nybörjare och erfarna dykare. Det finns mycket stenar och klippor där man finner hummer, krabbor och bergsgyltor mm.

Södra invinga "Ryssen"

Två huvudöar i yttersta kustbandet med massor av dykplatser, med allt från lugna fina sandbottnar till drop-off och vrak.

Tistlarna

En huvudö i södra Arkipelagen med ett gytter av små kobbar och grynnor, ett flertal sälkolonier finns utspritt på ett stort område.

Benskär

Naturdyk med massor av stenblock och fina formationer

Albert Höök:

En ca 70 meter lång Bark som sjönk 1921 i en rytande januaristorm. Hon ligger nu på 21 meters djup väntandes på att utforskas.

Vinga Koholmen

Beskrivning kommer...

Vinga Gattulven

Brant sluttning med stora stenblock. Några stenformationer får att simma genom.

Vinga Ungar S/S John

 

Ekeskär Södra Sidan

 

Norra Invinga Skarpenbock

 

Klätten

 

Hönö Både

 

 

 

 

 
Adolf Edelsvärds gata 9-11, 414 51 Göteborg    |    031-12 30 40    |    butik@flyingdivers.se